Prof. Dr. Burcu Örmeci
Nöroloji ve Klinik Elektrofizyoloji Uzmanı
2000 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji A.D.’da uzmanlık eğitimime başladım ve 2005 yılında migren üzerine yaptığım tez çalışmam ile nöroloji uzmanı oldum. 2003 yılında Ulusal Nöroloji Kongresinde “Baş Ağrısı” konusunda gerçekleştirdiğim çalışmam ile üçüncülük ödülü kazandım. 2005 yılında uzmanlık eğitimimi tamamladıktan sonra Türk Nöroloji Derneği Ulusal Yeterlik Belgesi’ni aldım.
2005-2009 yılları arasında Dokuz Eylül Ünviversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim dalında uzman doktor olarak çalışırken aynı zamanda DEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Klinik Nörofizyoloji alanında Tezli Yüksek Lisans Eğitimime başladım ve EMG alanında yaptığım yüksek lisans tezi ile 2008 yılında yüksek lisans mezunları arasında birincilik ile mezun oldum.
2010 yılında İstanbul’a gelerek Yeditepe Üniversitesi Nöroloji A.D.’da öğretim görevlisi olarak göreve başladım. 2011 yılında Yardımcı Doçent Doktor ünvanı alarak tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi ve Fizyoterapi Yüksekokulunda nöroloji alanında dersler vermeye başladım.
2013 yılında Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen “Organ Naklinde Uyum İçin Teknik Destek” projesinde “Eğitmen Nörolog” olarak görev aldım.
2015 yılında Doçent Doktor ünvanını aldım.
2014-2016 yılları arasında TÜBİTAK-3001 – Başlangiç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı tarafından kabul edilen çalışmamı proje yöneticisi olarak başarıyla tamamlandım ve 2017 yılında yayınladım.
2016 yılında Pudendal Tuzak Nöropatilerde yeni bir elektrofizyolojik yöntem tanımladım ve yöntemim uluslararsı literatüre girdi.
2020 yılında Profesör ünvanı aldım.
2005-2021 yılları arasında aktif olarak farklı fakülte ve yüksek okullarda lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdim, halen Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde “Cognitive Neuroscience” alanında doktora ve yüksek lisans dersleri vermeye devam etmekteyim. Uluslararası ve ulusal düzeyde birçok çalışma ve araştırmam tıbbi literatürde yer almaktadır.
Nöroloji alanında migren ve diğer başağrıları, Alzheimer Hastalığı ve diğer demanslar, Parkinson Hastalığı ve diğer hareket bozuklukları ile tedavi amaçlı botulinum toksin uygulamaları (distoniler, spastisite) ağırlıklı olmak üzere tüm nörolojik hastalıkların medikal tedavilerinin yanı sıra, ileri düzey EMG ve diğer nörofizyolojik incelemeler (EEG, polisomnografi, uyarılmış potansiyeller, TMS), intraoperative nörofizyolojik monitörizasyon ve nadir uygulanan üro-nörolojik elektrofizyolojik değerlendirmeler (pudendal EMG/SEP) özel alanımı oluşturmaktadır.
Özellikle hareket bozuklukları ve elektro-nörofizyoloji alanlarında çok sayıda ulusal bilimsel toplantılarda davetli konuşmacı olarak yer aldım.
Uzmanlık alanlarım ile ilişkili birçok TV ve Radyo programına davetli konuşması olarak katıldım ve gazete ve diğer basın yayın organlarında makaleler yazmaktayım.